Lopen jullie tegen onderstaande foutmelding aan? Lees hieronder wat je daaraan kunt doen.

De oplossing

Het bovenstaande probleem dient zich aan wanneer gebruikt wordt gemaakt van een onjuiste URL. Namelijk een URL die begint met www, bijvoorbeeld www.robenlisa.gaantrouwen.nl. De URL van de trouwsite begint nooit met www. De juiste URL is in dit geval dus robenlisa.gaantrouwen.nl, zonder www.

Achtergrond

Het gebruik van www aan het begin van een websiteadres is een traditie die is begonnen in de begindagen van het internet. Het is een manier om aan te geven dat het betreffende adres onderdeel is van het ‘world wide web’. Hoewel deze toevoeging compleet overbodig is, wordt er nog altijd veel gebruik van gemaakt.

Technisch gezien, is www in de URL www.gaantrouwen.nl een zogenaamd subdomein van gaantrouwen.nl. Al onze trouwsites staan ook op een subdomein van gaantrouwen.nl. Zo is in het bovenstaande voorbeeld robenlisa ook een subdomein van gaantrouwen.nl.

Wanneer we echter kijken naar de URL www.robenlisa.gaantrouwen.nl, zien we robenlisa als een subdomein van gaantrouwen.nl en is www daarvan weer een subdomein. Een subdomein van een subdomein dus. En hoewel hier technisch gezien geen probleem is, gaat het mis bij het beveiligingscertificaat, het zogenoemde SSL certificaat. Het SSL certificaat van gaantrouwen.nl is geldig op alle directe subdomeinen, maar niet op subdomeinen van subdomeinen. En daarom zien we bovenstaande beveiligingswaarschuwing wanneer we een trouwsite proberen te benaderen via een URL die begint met www.